Yağ Yakıcı Çay Nasıl Hazırlanır? -

Yağ yakıcı çay, yağ yakıcı sebzelerin ve meyvelerin bir araya getirilip kaynatılmasıyla oluşan çaylardır.  bu sebze ve meyvelerdeki yağ yakıcı etkinin suya geçmesiyle oluşur. Yağ yakıcı çay tarifi maydanoz, yeşil elma, ananas ve tarçından oluşur. Tarif hem kaynatılarak hazırlanabilir, hem de blenderdan geçirilmiş karışımlar halinde tüketilebilir. Kullanılan malzemeler yağ yakımını hızlandırmasıyla bilinirler. Bu malzemelerin büyük iri parçalar halinde kullanılarak hazırlanacak çay, gün boyu içebileceğiniz ve sağlık açısından hiçbir zararlı etkisi olmayan, aksine yağ yakımını artıracak bir çay olacaktır. Ananasın meyve kısmını değil, ortasındaki kök kısmı kullanarak yapacağınız çay çok daha faydalı olacaktır. Maydanozu sapıyla ve yaprağıyla birlikte kullanabilirsiniz. Bir avuç dolusu maydanoz küçük bir pencereye yıkanıp atılır. Ananasın göbeğindeki kısmın yarısı küçük küçük dilimlenip tencereye atılır. Yeşil elmanın kabuğu soyulup tencereye atılır, kısık ateşte kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kadar sonra zayıflatıcı çay hazır olacaktır. Yağ yakıcı çay genellikle taze hazırlanıp gün içerisinde tüketilmelidir. Sabah ya da akşam tüketilmesi pek fark etmez, ama özellikle spor yapan kişilerde sabah sporunun daha faydalı olduğu için bu çaylar sabah sporundan önce önerilir. Sabah sporundan 15-20 dakika önce, büyük bir su bardağı çaydan soğuk haliyle tüketilebilir. Sıcak da aynı şekilde tüketilebilir, etkisi ya da faydası değişmeyecektir.