-

OCAK AYI SEBZE MEYVE ve BALIKLARI

Doğanın nasıl ki mucizevi bir düzeni ve dengesi varsa aynı şey vücudumuz için de geçerlidir. Aynı enzim farklı iki organda iki zıt etki gösterebilir ya da hasta olmuş bir bebeğin annesi bebeğine uygun antikorları içeren süt salgılayabilir. Bu kusursuz düzene baktığınızda aslında bizlerin yapması gereken çok basit adımlar atmak. Sağlıklı beslenmeye bir adım olarak mevsiminde yetişen sebze, meyve ve balıklar tüketilebilir. Böylelikle sağlığınızı korur, kilo problemini uzak tutar ve hastalıklara karşı korunmuş olursunuz. Tüketilen her farklı renk ve kokudaki doğal besinin farklı bir antioksidan içeriğine sahip olarak hastalıklara karşı koruyucu etki oluşturduğu unutulmamalıdır.

Sebzeler

Brokoli, kereviz, pırasa, karnabahar, ıspanak, taze yeşil kabak, beyaz lahana, kırmızı lahana, brüksel lahanası, pazı, kırmızı turp, havuç, şalgam, pancar, Marul, roka, biberiye, soğan, nane, maydanoz, tere

Meyveler

Mandalina, portakal, greyfurt, limon, elma, armut, yerli muz, ayva, nar, balkabağı

Balıklar

Kefal, hamsi , Uskumru, Lüfer, Palamut, İstavrit