Fırında Karnabahar -

Fırında Karnabahar

Malzemeler

1 adet mor soğan

1 tatlı kaşığı biberiye

5 adet yumurta

1/2 kase fesleğen

1 kase lor peyniri

1 çay kaşığı zerdeçal

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 adet karnabahar

1 su bardağı tam buğday unu

1 paket kabartma tozu

Yapılışı

Karnabaharları haşlayıp, soğutun. Soğandan 3 halka dilim ayırıp kalanı küp küp doğrayın. Doğranan soğanları ve biberiyeyi yağda soteleyin.Yumurta, soğan ve biberiyeyi çırpın.Un, fesleğen, lor peynir, kabartma tozu ve baharatları ekleyin. Karnabaharları çatalla ezerek karışıma ekleyin.Harcı fırın kabına alarak üzerine halka soğanları ekleyin. 210 derece fırında 40-45 dk pişirin