DİYET BOZMAYAN MASUM TATLI -

FIRINDA ELMA TATLISI

Malzemeler

4 adet elma

¼ su bardağı yulaf kepeği

3 adet ince doğranmış kuru kayısı

4 adet ince doğranmış erik

½ tatlı kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı tereyağ

½ su bardağı süzme yoğurt

2 tatlı kaşığı bal

Yapılışı

Elmaların orta kısmını bir bıçak yardımıyla çıkarın. Yulaf, kayısı, erik ve tarçını karıştırın ve elmaların orta kısmını bu karışımla doldurun. Elmaların üzerine tereyağını eşit şekilde paylaştırın, üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve fırın kabına alın. Fırın kabına yarım su bardağı su ekleyerek önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirin. Daha sonra elmaların üzerini açarak 20-30 dakika daha pişirin. Fırından çıkardığınız elmaların üzerine soğuduktan sonra yoğurt ve bal karışımını ekleyerek servis yapabilirsiniz.